Tillväxt skapar jobb. Jobb skapar inkludering.

Tillväxt Botkyrka initierades av stiftelsen Tillväxt Stockholm i syfte att på ett näringslivsdrivet sätt bidra till ökad inkludering. Målet är att, genom att erbjuda affärsutveckling, rekryteringsstöd och nätverk till företag med 5-50 anställda i Botkyrka, bidra till att 1000 jobb skapas de första 5 åren.

Vårt team Våra partners Våra investerare

Bakgrund

Inspirerat av framgångsrika verksamheter i Skåne har tillväxt-modellen kommit till Botkyrka i samarbete med Tillväxt Stockholm, på uppdrag av Botkyrka kommun.

Tillväxt Botkyrka etablerades maj 2018 och har sedan dess kunnat erbjuda lokala entreprenörer kostnadsfri tillgång till kunskap, verktyg och kontakter som som gör det lättare för företagen att växa och anställa fler. Verksamhetens personal erbjuder affärsutveckling och rekryteringsstöd. Pro-bono partners bidrar med expertrådgivning inom en rad olika områden. Dessutom finns det möjlighet att söka kapital via Tillväxt Botkyrkas nätverk av investerare. 

Tillväxt Botkyrka är ett icke-vinstdrivande samverkansinitiativ mellan näringsliv och kommun. I styrelsen sitter representanter från alla parter, och även arbetsförmedlingen. Verksamheten är näringslivsdriven, opolitisk och religiöst obunden.

Styrelsen

Vårt team

Hampus Löwstedt
Affärsutvecklare och rekryteringskonsult

Hampus är personalvetare från Stockholms universitet. Hans tidigare arbetslivserfarenhet inkluderar bl.a rekrytering på HCM Partner samt anläggning & trädgårdsarbete på Svensk Markservice. Utöver studier och jobb var Hampus med i uppstarten av Stockholms Universitets personalvetarförening (STHLMUP) samt haft stort engagemang inom gaming & esport. Hampus är född och uppvuxen i söderort, Stockholm.

Tel: 072-061 61 31
Max Lauritzen
Affärsutvecklare

Max har tidigare drivit eget företag i mediabranschen i 7 år där han hjälpte företag och organisationer kommunicera med hjälp av film. Efter det studerade han entreprenöriellt ledarskap på Kaospiloterna, en skola uppmärksammad av bl.a. Harvard Business Review. Max är född och uppvuxen i Stockholm.

Tel 073-0781671
Saide Hanna
Rekryterare

Saide har ansvaret för att bygga ett nätverk av arbetssökande i Botkyrka, för att snabbt kunna möta lokala företags rekryteringsbehov. Saide är född och uppvuxen i Syrien. Hon är grundskolelärare i botten och har utöver det en utbildning i ekonomi, löner och administration. Sen hon kom till Sverige har hon jobbat inom vården, som vårdbiträde, med redovisning på en redovisningsbyrå och även en tid som lärare.

Tel: 072-061 81 30
Linda Tinelius
Affärsutvecklare & rekryteringskonsult

Linda har mer än 10 års erfarenhet av försäljning, rekrytering och affärsutveckling och har jobbat på bolag som Hays recruitment och Workfore Logiq. Född i Värmland men flyttade tidigt till Stockholm. Hon har en fil. kand som Kulturvetare från Stockholms universitet och en YH utbildning inom rekrytering och försäljning. Linda har även kompetens inom jämställdhet och mångfald och är teckenspråkig.

Tel: 076-006 25 14
Meron Kidane
Affärsutvecklare & rekryteringskonsult
076-009 38 12
Bengt Waldemarson
Affärsutvecklare

Bengt har rollen som senior affärsutvecklare i Tillväxt Botkyrka och jobbar tillsammans med entreprenörerna i Botkyrka med deras tillväxtresa. Han driver parallellt konsultföretaget Relationera AB och varit entreprenör och företagare senaste 15 åren med fokus på att skapa tillväxt för företag och organisationer. Har senaste 25 åren haft roller som VD, säljchef, marknadschef, varumärkeschef och projektledare. Bengt är född och uppvuxen i Granö i Västerbotten men har bott i Stockholm i över 30 år.

070-618 01 30
Kevin Ryan
VD

Kevin är en av grundarna av stiftelsen Tillväxt Stockholm och är ansvarig för etableringen av Tillväxt Botkyrka. Civilekonom med bakgrund från Unilever, Fryshuset och 10 år som entreprenör och grundare till THREAD AB med fokus på management consulting och värderingsstyrt ledarskap. Kevin är född i USA och uppvuxen i Kanada.

073-950 24 13

Våra partners

Magnus Josephson
Upphandlingsjurist

Tillväxt Botkyrkas egna upphandlings-expert Magnus Josephson har arbetat med upphandling sedan 1995 och hjälpt företag vinna affärer för över 18 miljarder, i mycket hård konkurrens i en mängd olika branscher.

magnusjosephson.se
Stefan Flemström
Advokat

Stefan Flemström har arbetat som advokat i över 30 år. Främst har han arbetat med arbetsrätt och kommersiell hyresjuridik, men även med kommersiell avtalsrätt, varumärkesrätt , upphovsrätt, diskrimineringsrätt och fastighetsrätt. Han undervisar i arbetsrätt på Stockholms Universitetet och har skrivit flera böcker, bland andra ”Juridik för småföretagare” och ”Rätt Arbetsrätt”.

advanceadvokatbyra.se
Teresa Acuña Lopez
Expert i företagskultur

Teresa är utbildad inom socialpsykologi och förändringsarbete i arbetslivet. Efter ett ha arbetat med världens största arbetsplatsstudie på Great place to work, grundade hon och kollegan Angela Nihlén företaget Culture by Design. Deras vision är att möjliggöra för alla organisationer att använda sin företagskultur till att skapa större arbetsglädje och bättre finansiella resultat.

culturebydesign.se
Erik Cedergren
Rekryteringsexpert

Erik Cedergren är grundare av RecPro som erbjuder konsulttjänster inom rekrytering och Employer Branding och är expert inom området.

recpro.se
Emil Sunvisson
Serie-entreprenör

Emil är medgrundare och VD i fintech-bolaget Qred. Bolaget startade 2015 och är idag värderat till över en miljard. Qred vill göra företagslån enkelt och tillgängligt för mindre bolag och driver även en tillväxtblogg. Lyssna på Emils historia på Driva Eget-podden.

Qred.com

Våra investerare

Alexander af Jochnick
Ordf. Oriflame

Alexander af Jochnick är styrelseordförande för Tillväxt Stockholm och styrelseledamot för Tillväxt Botkyrka. Han är också styrelseordförande för kosmetikakoncernen Oriflame. Oriflame grundades 1967 av Robert af Jochnick och Jonas af Jochnick. Idag har de försäljning i över 60 länder med en årsomsättning på ca 1,4 miljarder euro. Alexander är också styrelseledamot i Postkodföreningen.

https://oriflame.com/
Maria Mattsson Mähl
Grundare Alpha CE

Maria är grundare av coaching- och utbildningsföretaget Alpha CE där hon fram till våren 2019 också var VD. Hon är en entusiastisk entreprenör med lång erfarenhet av att arbeta inom välfärdssektorn med utbildning och med att hjälpa arbetslösa hitta jobb. Maria har en passion för entreprenörskap och tror starkt på att företagare har lösningen på dagens och morgondagens problem.

https://www.alphace.se/
Anna Ljungbergh
Investerare, styrelseproffs och coach

Anna tog examen från Chalmers tekniska universitet år 1995 och har sedan dess haft ledande positioner inom tech startups t.ex. Bredbandsbolaget, Framfab och Netscape i Silicon Valley.Genom att kombinera sin erfarenhet av marknadsföring och affärsutveckling med kunskap inom ledarskap, organisationer, teamdynamik och coachning har hon i mer än tio år coachat och rådgivit hundratals entreprenörer, vd:ar och team för att utforska och nå sin nästa nivå.

År 2016 började hon göra privata investeringar med fokus på hållbarhet och social påverkan. Sedan dess har hon även samarbetat med STING, den ledande tekniska inkubatorn/acceleratorn i Norden, som investerare, styrelseledamot och rådgivare. Där bidrar hon med stor kunskap och erfarenhet inom affärsutveckling, organisation , teambuilding och om hur man pitchar för investerare.

Anna Omstedt
Grundare Tasteline & MedUniverse

Anna Omstedt är en av de klassiska internetveteranerna från den första vågen av webben. Hon var medgrundare till sitt första bolag, Tasteline, 1999 när hon fortfarande gick på Handelshögskolan. Ett bolag hon byggde upp till lönsamhet, trots rätt tuffa år efter dotcomkraschen i början av 2000-talet.

Sedan 2009 driver Anna MedUniverse. MedUniverse är idag ett interaktivt patientfallsverktyg som används av framförallt läkemedelsindustrin för att utbilda sjukvårdspersonal kring nya läkemedel och behandlingsområden. Anna är också styrelseledamot i Sveriges Radio, Hemfrid och Stockholm School of Entrepreneurship.

www.meduniverse.com
Carin Wahlén
Grundare Volati & Wahlén & Partner

Carin Wahlén är medgrundare till Wahlén & Partner som fokuserar på juridik, hållbarhet och compliance. Hon är jurist i botten och har en bakgrund som Head of CSR på ICA-handlarnas förbund, bolagsjurist på Hakon Invest och som biträdande jurist på Mannheimer och Swartling.

www.wahlenpartner.se
Dan R Castillo
Grundare Online Pizza

Onlinepizza grundades av Dan tilsammans med ytterligare två ingenjörs- och ekonomistudenter i Linköping. “I våra trötta stunder funderade vi över varför man inte kunde beställa hem pizzor på nätet. Vi startade mer som en hobby 2005 med idén att förenkla den till synes enkla men samtidigt väldigt komplicerade proceduren att beställa mat från en näraliggande pizzeria eller restaurang och få den hemkörd”.

Dan är idag en Stockholmbaserad ängel- och fastighetsinvesterare, med fokus på investeringar i teknik- och spelindustrin.

Emad Zand
fd VD för Avesina hörsel

Emad Zand är före detta ägare och VD för medtechbolaget Avesina hörsel. Det bolaget sålde han 2015. Nu är Emad, förutom en aktiv investerare, CGO för företaget Northwolt AB och med det ansvarig för byggandet av en batterifabrik i Västerås. Northvolt startades 2016 av två Peter Carlsson och Paolo Cerruti som båda kommer från Tesla.

Jenny Stenqvist
VD Nacka Catering, mfl.

Framgångsrik restauratör med fem bolag inom catering, fest och event.

Jeremias Andersson
Grundare Academic Work

Jeremias Andersson är en av de tre studenter som grundade Academic Work 1998. De såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm fick fungera som ett första kontor. Idag har Academic Work 17 kontor i Sverige och finns även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. 2017 omsatte de 2,2 miljarder kronor i Sverige och ca 3 miljarder kronor i koncernen.

www.academicwork.se
Patrik Wahlén
Grundare Volati & Wahlén & Partner

Patrik Wahlén har en ekonomiexamen från Lunds Universitet och är medgrundare av Volati samt av Wahlén & Partner. Han har tidigare arbetat på Kemira samt Ernst & Young Management Consulting AB.

www.wahlenpartner.se
Sebastian af Jochnick
Grundare Retail Knowledge

Sebastian af Jochnick är medgrundare till Retail Knowledge. Retail Knowledge är ett bemannings- och rekryteringsföretag inriktat på detaljhandeln.

www.retailknowledge.se
Tomas Therén
fd Procuritas

Tomas Therén blev Managing partner till Procuritas 2002. Han är också styrelsemedlem i DSI, Global Scanning and SEM. Tomas har en bakgrund från Bain & Co, Ericsson och Ventshare. Tomas har också en bakgrund inom Endurance racing.

Dani Evanoff
Grundare Godiskungen

Dani Evanoff kom som flyktning till Sverige från Libanon när han bara var ett år gammal. Som ung var han utdömd som ett hopplöst fall. Bidragsberoende redan som 17-åring. Ett jobb på Fryshuset där han fick ta allt mer ansvar gjorde att Dani började se sig själv som en entreprenör. Hans första affärsidé var sockervadd på burk. Sockervadd som tillverkades i en källarlokal i Vårby gård. 2005 grundade han Godisprinsen som utmanade Karamellkungen som lösgodisleverantör i Sverige. Godisprinsen blev senare uppköpt av Karamellkungen och Dani blev koncernchef. Idag är han en aktiv investerare, främst inom livsmedelsbranschen.

www.evanoffgroup.se
Dimitris Gioulekas
VD Knightec AB

Dimitris Gioulekas är medgrundare och VD till Knightec, ett konsultföretag med inriktning på agil utveckling, kvalitetssäkring, projektledning, produktutveckling, produktion och anläggningsprojekt. Idag har företaget mer än 500 anställda. Dimitris tilldelades priset ”Årets VD” 2014 och 2018. 2018 var juryns motivering:

“Genom ett målinriktat ledarskap som får människor att växa har Årets VD i kategorin Stora bolag både uppnått en mycket stark tillväxt och skapat en arbetsplats där medarbetarna trivs. I en värld full av möjligheter, förskönad och splittrad av människors olikheter, väljer pristagaren att ha en öppen och nyfiken attityd och en omättlig hunger efter potential. Med ödmjukhet, briljans och ett stort patos har Årets VD visat att det går att kombinera lönsamhet med ett genuint samhällsengagemang.”

www.knightec.se
Kristoffer Jeansson
Grundare Ryska Posten

Kristoffer Jeansson är grundare av Ryska posten och serieentreprenör.

www.ryskaposten.se
Lotta Bourgoin
Vice Sverigechef Företagsmarknaden Nordea

Lotta har över 15 års erfarenhet inom bank och finans, både från kapitalmarknaden, sparande & investeringar samt finansiering, både från Sverige samt internationellt. Lotta brinner för entreprenörskap och att driva samhället mot en ljusare och hållbarare framtid.

Hidayet Tercan
Grundare av Transfer och Zemrete

Hidayet arbetar som entreprenör och har en bakgrund som affärsutvecklare på Åhlens. Hon har grundat både entreprenörsnätverket Transfer där hon också var generalsekreterare, och bemanningsföretaget Zemrete AB. Tidningen Ny Teknik tog 2003 upp henne på sin lista över Sveriges 50 viktigaste IT-personer.

Kristaps Prusis
VD och grundare VNTRS

Kristaps arbetar som entreprenör inom tech start up med bakgrund från olika roller inom management consulting, finans, FMCG och läkemedelsindustrin. Han är medgrundare och VD för VNTRS, en nordisk-baltisk venture studio som investerar hjälper teknikföretag i tidiga skeden att bygga upp sin produkt och verksamhet.

Michael Treschow
Tidigare ordf. Unilever, Ericsson, mfl

Michael Treschow är ordförande i Tillväxt Botkyrkas styrelse och styrelseledamot i Tillväxt Stockholm. Han är också styrelseordförande för Institutet för Näringslivsforskning och för föreningen Svenskar i Världen. Michael Treschow har en bakgrund som VD och koncernchef på Atlas Copco, VD och koncernchef för Electrolux och styrelseordförande för Electrolux, Ericsson och Unilever. Han har även varit ordförande för Svenskt Näringsliv.