De här investerarna är en del av vårt affärsnätverk. De är samhällsengagerade personer som själva lyckats med sitt entreprenörskap och vill dela med sig av sin kompetens, sina kontakter och sitt kapital för att de tror på kraften i ett starkt näringsliv.

Michael Treschow

Michael Treschow är ordförande i Tillväxt Botkyrkas styrelse och styrelseledamot i Tillväxt Stockholm. Han är också styrelseordförande för Institutet för Näringslivsforskning och för föreningen Svenskar i Världen. Michael Treschow har en bakgrund som VD och koncernchef på Atlas Copco, VD och koncernchef för Electrolux och styrelseordförande för Electrolux, Ericsson och Unilever. Han har även varit ordförande för Svenskt Näringsliv.

Alexander af Jochnick

Alexander af Jochnick är styrelseordförande för Tillväxt Stockholm och styrelseledamot för Tillväxt Botkyrka. Han är också styrelseordförande för kosmetikakoncernen Oriflame. Oriflame grundades 1967 av Robert af Jochnick och Jonas af Jochnick. Idag har de försäljning i över 60 länder med en årsomsättning på ca 1,4 miljarder euro. Alexander är också styrelseledamot i Postkodföreningen.

Jeremias Andersson

Jeremias Andersson är en av de tre studenter som grundade Academic Work 1998. De såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm fick fungera som ett första kontor. Idag har Academic Work 17 kontor i Sverige och finns även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. 2017 omsatte de 2,2 miljarder kronor i Sverige och ca 3 miljarder kronor i koncernen.

Dani Evanoff

Dani Evanoff kom som flyktning till Sverige från Libanon när han bara var ett år gammal. Som ung var han utdömd som ett hopplöst fall. Bidragsberoende redan som 17-åring. Ett jobb på Fryshuset där han fick ta allt mer ansvar gjorde att Dani började se sig själv som en entreprenör. Hans första affärsidé var sockervadd på burk. Sockervadd som tillverkades i en källarlokal i Vårby gård. 2005 grundade han Godisprinsen som utmanade Karamellkungen som lösgodisleverantör i Sverige. Godisprinsen blev senare uppköpt av Karamellkungen och Dani blev koncernchef. Idag är han en aktiv investerare, främst inom livsmedelsbranschen.

Emad Zand

Emad Zand är före detta ägare och VD för medtechbolaget Avesina hörsel. Det bolaget sålde han 2015. Nu är Emad, förutom en aktiv investerare, CGO för företaget Northwolt AB och med det ansvarig för byggandet av en batterifabrik i Västerås. Northvolt startades 2016 av två Peter Carlsson och Paolo Cerruti som båda kommer från Tesla.

Dimitris Gioulekas

Dimitris Gioulekas är medgrundare och VD till Knightec, ett konsultföretag med inriktning på agil utveckling, kvalitetssäkring, projektledning, produktutveckling, produktion och anläggningsprojekt. Idag har företaget mer än 500 anställda. Dimitris tilldelades priset ”Årets VD” 2014 och 2018. 2018 var juryns motivering:

"Genom ett målinriktat ledarskap som får människor att växa har Årets VD i kategorin Stora bolag både uppnått en mycket stark tillväxt och skapat en arbetsplats där medarbetarna trivs. I en värld full av möjligheter, förskönad och splittrad av människors olikheter, väljer pristagaren att ha en öppen och nyfiken attityd och en omättlig hunger efter potential. Med ödmjukhet, briljans och ett stort patos har Årets VD visat att det går att kombinera lönsamhet med ett genuint samhällsengagemang."

Tomas Therén

Tomas Therén blev Managing partner till Procuritas 2002. Han är också styrelsemedlem i DSI, Global Scanning and SEM. Tomas har en bakgrund från Bain & Co, Ericsson och Ventshare. Tomas har också en bakgrund inom Endurance racing.

Carin Wahlén

Carin Wahlén är medgrundare till Wahlén & Partner som fokuserar på juridik, hållbarhet och compliance. Hon är jurist i botten och har en bakgrund som Head of CSR på ICA-handlarnas förbund, bolagsjurist på Hakon Invest och som biträdande jurist på Mannheimer och Swartling.

Patrik Wahlén

Patrik Wahlén är grundare av Volati och medgrundare av Wahlén & Partner.

Kristoffer Jeansson

Kristoffer Jeansson är grundare av Ryska posten och serieentreprenör.

Dan Castillo

Dan Castillo är grundare av Online Pizza.

Sebastian af Jochnick

Sebastian af Jochnick är medgrundare till Retail Knowledge. Retail Knowledge är ett bemannings- och rekryteringsföretag inriktat på detaljhandeln.

Investerarna är organiserade i den ideella stiftelsen Tillväxt Stockholm.

Investerarna