Tillväxtföretag

Tillväxtföretag

 

Tillväxtföretag är de företag som ingår ett samarbete med Tillväxt Botkyrka för att accelerera sin tillväxt. 4 av 5 jobb skapas av företag med mellan 5 och 50 anställda. De företagen är hjältar när det gäller att skapa nya jobb. Därför är det också de företagen vi fokuserar mest på.

Här är några av de fantastiska entreprenörer som vi haft förmånen att få jobba med.

Tillsammans skapar vi nya arbetstillfällen!

 

Tillväxtföretag

Freddy Pano

Södra Vanadistvätten

Freddy Pano driver Södra Vanadistvätten som hyr ut textilier och tvättar åt Stockholms finaste hotell och restauranger. En viktig fråga för Freddy är miljöfrågan. Han strävar ständigt efter att minska verksamhetens energiförbrukning. Bland annat genom lågtemperaturtvätt och att alltid prioritera låg energiförbrukning vid nya maskininvesteringar. 

Tillväxt Botkyrka har stöttat Södra Vanadistvätten under intensiv tillväxtperiod - både med råd och kontakter gällande strategifrågor och med direkta rekryteringar. 

 

Kom i kontakt med Södra Vandadistvätten här. 

 

Mika Santala

Tullinge rör

Tullinge rör har funnits i Tullinge sen 50-talet, när man böjde rör med blåslampa och tätade avloppsskarvar med flytande bly. Nu jobbar de så klart med moderna metoder med allt från traditionell VVS-service till kompletta installationer, både mot företag och privatpersoner. 

Tillväxt Botkyrka har bland annat hjälpt Tullinge rör att rekrytera en person till nyckelrollen ordermottagare.

Kom i kontakt med Tullinge rör här.

 

Tillväxtföretag

Christer och Johannes Otterström 

Hummeltorp

Hummeltorp Sverige AB drivs av bröderna Christer och Johannes Otterström. Hummeltorp är innovativa pionjärer som ständigt arbetar med att utveckla sin verksamhet med hållbarhet i centrum. Kärnverksamheten består av att återvinna och förädla schaktmassor i stor skala och ta fram högkvalitativa och ekologiska produkter i form av kross, grus och jord.

 

Tillväxt Botkyrka är en strategisk partner till Hummeltorp med fokus på nätverk och rekrytering. Vi har också utfört direktrekryteringar av maskinoperatörer till verksamheten.

Kom i kontakt med Hummeltorp här.

Ankie Larsson

Miljöplanering

Ankie Larsson driver Miljöplanering AB. Miljöplanering har över 35 års erfarenhet som maskinentreprenör. De erbjuder maskintjänster där de hyr ut tunga maskiner inklusive erfarna förare till stora infrastrukturprojekt. De jobbar med beställare som Skanska, SBT Sverige AB och Implenia. De kan också erbjuda transporttjänster med lastväxlare, kranbilar, schaktbilar och dumper.

Tillväxt Botkyrka har stöttat Miljöplanering i utvecklingen av en ny affärsidé samt jobbar strategiskt med Miljöplanerings kompetensförsörjning, till exempel när det gäller rekrytering av erfarna grävmaskinister.

 

Kom i kontakt med Miljöplanering här.

 

Tillväxtföretag

Thomas och Niklas 

Noga Entreprenad AB

Noga Entreprenad är ett modernt entreprenadföretag. De arbetar aktivt med ständig utveckling av företaget för att ligga i framkant när det gäller digitalisering, metoder, projektledning, material och utrustning. Verksamheten består främst av stambyten och renoveringar av lägenheter och kunderna är stora fastighetsägare i hela Stockholmsområdet. Noga är ett företag i stark tillväxt.

Tillväxt Botkyrka har hjälpt Noga Entreprenad att ta fram rekryteringsstrategier, annonser och ett lärlingserbjudande för att ge nyanlända och långtidsarbetslösa en chans in på arbetsmarknaden. Lärlingserbjudandet handlar om att utbilda duktiga hantverkare med yrkesbevis som ska leda till fasta anställningar. Bland Nogas medarbetare finns över 25 olika nationaliteter representerade! Något de är stolta över och ser en styrka i.

Kom i kontakt med Noga här.

Eleni Lahdo

Humlan Assistans

Eleni Lahdo driver Humlan Assistans AB - ett starkt företag med fokus på omtanke, medverkan och kvalitet.Hon startade företaget 2013 efter att själv ha varit i assistansbranschen i många år. Företaget är helt inriktat på just personlig assistans och är nu uppe i 45 medarbetare. 

Humlan Assistans har sitt ursprung i Botkyrka men finns numera i Skärholmen. På bilden syns Eleni till vänster och Tillväxt Botkyrkas egen Saide Hanna till höger. 

Tillväxt Borkyrka har hjälpt Humlan Assistans att växa genom att stötta i rekryteringen av en nyckelroll - en administratör samt personliga assistenter.

 

Kom i kontakt med Humlan Assistans här.

 

Tillväxtföretag

Tomas Stange Sjutti och Cathrine Lindell

Soltema och Fogtema

Tomaz Stange Sjutti driver Soltema och Taksäkerhet AB och Cathrine Lindell driver Fogtema & Tätskikt AB tillsammans med Lenn Lindell.

 

Fogtema utför tätskiktsarbeten och monterar taksäkerhet. Precis när vi kom i kontakt med Fogtema arbetade de med en ny affärsidé. De hade en stor efterfrågan på solcellsmontering från sina kunder och ville gärna utöka verksamheten med att erbjuda montering av solceller.

 

Tillväxt Botkyrka hjälpte Fogtema att accelerera den idén, bland annat genom en nätverkskontakt som kunde erbjuda utbildning i montering av solceller. En av Fogtemas lojala medarbetare med starkt entreprenörsdriv startade upp Soltema som fokuserar just på att hjälpa de kunder som vill ha solceller på sina tak.

Kom i kontakt med Fogtema här.

Kom i kontakt med Soltema här.

Janne Nilsson

Nilssons bil och transport

Janne Nilsson driver Nilssons Bil & Transport i Tumba. På bilden tillsammans med Karl-Olof  Nilsson som är den som startat företaget. De är idag 9 personer som kör betongblandare, vanliga lastbilar och även mindre budbilar. Ordning och reda och hög kvalitet är deras styrka. Både mot kunder och anställda.

Tillväxt Botkyrka har rekryterat en lastbilschaufför till Nilssons Bil & Transport. Janne har också varit aktiv i de satsningar vi har gjort tillsammans med Arbetsförmedlingen kring att erbjuda C-körkortsutbildning till ett antal personer som vill bli lastbilschaufförer.

Nilssons Bil & Transport kommer du i kontakt med på Skyttbrinksvägen 37 i Tumba.

Tillväxtföretag

Andreas Sjöström

Typografiska Ateljén

Andreas Sjöström driver Typografiska Ateljén i Tumba, ett växande familjeföretag. Typografiska Ateljén har en toppmodern maskinpark som gör att de kan ta fram trycksaker av högsta kvalitet. De kan trycka visitkort, kuvert, foldrar, tidningar, årsredovisningar, roll-ups, tapeter etc. De sköter både tryck och efterbehandling vilket gör att de kan hålla ledtiderna riktigt korta. Kanske det snabbaste tryckeriet i Stockholm. Inom företaget finns expertkunskaper när det gäller allt ifrån papper till grafisk design vilket gör att kunderna kan få all stöttning som behövs i form av idéer och råd.

Tillväxt Botkyrka har hjälpt Typografiska Ateljén att rekrytera en säljare. Något som var en nyckel till att kunna växa. Vi har också stöttat i diskussioner om framtidsplaner och hjälpt till att ta fram en employer branding-strategi.

Kom i kontakt med Typografiska Ateljén här.

Jan Holmquist

Holmquist sign

Jan Holmquist driver HolmquistSign tillsammans med sin bror Dan Holmquist. HolmquistSign startades av Jans farfar 1937. De tillverkar specialdesignade skyltar utifrån kundernas behov - allt ifrån enkla informativa skyltar till rena konstverk! Bland kunderna finns Mall of Scandinavia, Scandic Hotels, Acne Studios och Liljevalchs. All tillverkning sker i Botkyrka.

 

Tillväxt Botkyrka har rekryterat maskinoperatörer till HolmquistSign. Vi har också ett samarbete, tillsammans med andra lokala företag kring frågan att öka CNC-kompetensen i Botkyrka.

 

Kom i kontakt med HolmquistSign här.

Tillväxtföretag

Adil och Baber

Originaltaxi

Adil och Baber driver Originaltaxi och Botvik Taxi! Tillsammans har företagen 20 bilar och de har planer på att dubbla antalet bilar inom 2 år. 

 

Tillväxt Botkyrka har hjälpt Adil och Baber att rekrytera taxichauffförer och har även utvecklat ett utbildningsupplägg som de kan använda sig av i de fall en person inte har taxilegitimation än.

 

Matilda Pettersson, Karl Hansson och tre Råsaftfamiljemedlemmar

Loviseberg Råsaft

Loviseberg Råsaft är ett ungt snabbväxande entreprenörsdrivet företag. De är stolta över att vara Sveriges enda leverantör av helt obehandlad juice. Deras presseri - där färska frukter och grönsaker pressas till juice -  ligger i Tumba.

 

Tillväxt Botkyrka har hjälpt Loviseberg Råsaft att rekrytera nya personer till Råsaftfamiljen.

 

Kom i kontakt med Loviseberg Råsaft här.

 

Tillväxtföretag

Robin Byron

EXAB

Robin Byron driver EXAB, Etableringsexperten i Sverige AB. EXAB hyr ut maskiner och material för bygg och anläggning till företag. Oavsett om du behöver en maskin en dag  eller om det rör sig om att du har ett stort projekt och vill ha en helhetslösning med liftar, bodar, teleskoplastare etc så kan EXAB fixa det!

 

EXAB är ett av de tillväxtföretag som Tillväxt Botkyrka jobbar aktivt och långsiktigt med för att stötta i tillväxten, både med affärsutveckling och rekrytering. 

Kom i kontakt med EXAB här.

Marre Orzechowski

Solidmarr AB

Marre (Marek) Orzechowski driver Solidmarr AB sen 2001. De utgår från Tumba men jobbar i hela Storstockholm.

 

Solidmarr jobbar bland annat med med renoveringar, tillbyggnader, ombyggnationer, köksrenoveringar, badrum och stenläggning. De kan utföra allt ifrån mindre arbeten till att ansvaret som totalentreprenör, i vilket fall de tar in behöriga elektriker och rörmokare. Med en bakgrund som volleybollspelare på elitnivå kan man inte vara annat än tävlingsinriktad. Numera är tävlingen för Marre att göra ett så bra arbete som möjligt. Kvalitet är viktigast av allt. Marre är civilingenjör och har många stora byggprojekt i bagaget.

 

Marre har sen starten varit aktiv i Tillväxt Botkyrkas nätverk och bland annat engagerat sig i frågor kring solenergi.

Kom i kontakt med Solidmarr via sidan bra byggare.

Har du också ett företag i Botkyrka?

Kontakta oss så tar vi reda på vad vi kan göra för dig!

t-asset.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - svarta cirkeln

Tillväxt Botkyrka är ett icke-vinstdrivande initiativ i samarbete med Botkyrka kommun