Tänk flodhäst.

Uppdaterad: feb 9

Jo, man behöver inte kunna simma för att vara ett vattendjur. Man kan flyta på en enda djupandning fast man väger 3,8 ton.

Och det går att springa i 48 km/tim om man inte hänger upp sig på sin vikt. Allt som oftast är det jag själv som hindrar utveckling, bromsar tillväxt. Jag kämpar på med det jag är van vid - ”det jag kan, som jag vet funkar”.

Även om försäljningen viker. Det är helt naturligt. Vi söker alla en känsla av trygghet och förutsägbarhet. Inte minst i osäkra Coronatider. Därför är det så inspirerande att träffa på flodhästarna i Botkyrka. De som vågar. Som inte bryr sig om vad de är, utan vad de kan bli. De som lyfter blicken och ser möjligheterna. Flodhästarna är erfarna företagare som prövar nytt, utvecklar sitt erbjudande, hittar nya kundsegment, vidareutbildar medarbetarna, startar dotterbolag… … trots motvinden. Eller kanske tack vare den. Jag vill också bli en flodhäst. Det är bara så jävla läskigt. Eller?

Vad kan jag lära av den här liraren?

23 visningar0 kommentarer

Visa alla