Den ensamma chefen

Uppdaterad: jan 13

Känner du igen dig? Har du någon att bolla problem och viktiga beslut med? Eller någon att dela personalansvaret med? Och hur är det i osäkra pandemi-tider? Ensamt? I så fall är du långt ifrån den enda som upplever just det. Hela 80% av landets chefer känner sig ensamma i sin roll, enligt tidningen Chefs stora undersökning från hösten 2019. Alltså 8 av 10! Det handlar om chefer på olika nivåer, i alla slags branscher. För entreprenörer kan det vara ännu lite svårare, eftersom det inte finns någon företrädare att prata med, någon som har haft samma roll tidigare. För att inte tala om bristen på tid när en jobbar med precis allt, högt och lågt, i verksamheten. 44% av cheferna menar att behovet av stöd har ökat de senaste tre åren, p g a en mer komplicerad miljö att leda i. Vilka frågor är det då som chefer saknar någon att diskutera med? 60% svarar personalfrågor, både övergripande och rent praktiska. 30% har behov av att bolla strategi. I ditt fall kan det säkert handla om utveckling av själva affären, marknaden och värderbjudandet. 32% behöver prata om sin upplevda stress. Just stress gör chefen sämre på jobbet och kan i slutändan leda till psykisk ohälsa. Och det är det definitivt inte värt. Så känner du igen dig nu? Hoppas inte, men det är ingen överraskning om du gör det. I vår verksamhet stöter vi på fler och fler entreprenörer som saknar bra bollplank, ny energi och nya perspektiv på sina utmaningar. Så vi har precis börjat koppla ihop företagsledare i Botkyrka med varandra - ibland i samma bransch, ibland i olika - som ses och snackar ibland. Inga konstigheter alls, men väldigt nyttigt. Är du också intresserad, hör av dig. För ingen är bäst ensam. Alla behöver fler infallsvinklar och idéer. Du blir bättre i samarbete med andra. Garanterat.

5 visningar0 kommentarer