Kundcase

Här kan du läsa om några av våra leveranser till kunder i Botkyrka.

Affärsutveckling och rekrytering

till Tullinge rör AB

Affärsutveckling

Om kunden

Rörmokare som erbjuder kompletta installationer, service och löpande underhåll mot privatpersoner och företag.

Kundens behov

Kunden behövde rådgivning kring de affärskritiska frågorna:

1. Hur ska vi ska hantera olika typer av kunder: privat- respektive företagskunder?

2. Hur ska jag som VD ha tid att driva företaget framåt när jag sitter med den dagliga orderhanteringen?

Tillväxt Botkyrkas leveranser

1. Affärsutveckling

Tillsammans med kunden visualiserade vi affärsplanen med fokus på definition av marknad. Utfallet blev en lösning för marknadsföring mor privatpersoner (GoogleAds) och en långsiktig strategi för att arbeta mot företagskunder (ramavtal).

Resultat: Stor ökning av order från privatpersoner.

2. Rekrytering: från utformning av kravprofil till sortering av kandidater

Genom en workshop tydliggjordes behovet av en ordermottagare för att frigöra tid för VD. Vi utformade en kravprofil, skrev en annons, spred annonsen och sorterade de kandidater som sökte (53 ansökningar resulterade i att 7 presenterades för Tullinge rör)

Resultat: En ordermottagare var på plats inom 2 månader.

Kommentarer från Mika Santala, VD Tullinge rör:

“Det här blev en galen Januari, vi har aldrig fått så mycket orders vid den här tiden på året.  Det var absolut värt att lägga lite pengar på annonser.”

“Den nya ordermottagaren är grym, nu har jag tid att driva bolaget framåt”

Affärsutveckling och nätverk

till Tegnérs Bageri

Affärsutveckling

Nätverk

Om kunden

Tegnérs Bageri är ett bageri och café som erbjuder bakverk och lättare lunchalternativ av högsta klass. Bageriet ligger i Tullinge och har sedan starten 2018 blivit en mycket uppskattad del av Tullinge Centrum.

Kundens behov

Kunden hade behov av rådgivning kring hur de skulle kunna närna sig sina kunder med nya erbjudanden i den situation uppstått till följd av Covid-19. Framförallt rådgivning kring strategi gällande utkörning.

1. Paketering av erbjudande

Vi hjälpte till med att paketera ett erbjudande för lunch-utkörning

2. Förmedling av kontakt inom utkörningsverksamhet

Vi förmedlade kontakten till ett annat företag i Tillväxt Botkyrkas nätverk som kunde hjälpa Tegnérs med utkörningar

Resultat: Tegnérs kom igång med utkörningar av luncher vilket kompenserade för nedgången i lunchgäster.

Kommentar från Tomas Ablahad, Verksamhetsansvarig på Tegnérs Bager:

“Det var ett mycket bra stöd, och hjälpte mig komma igång med min idé snabbare och med en tydligare plan”

Affärsutveckling och rekrytering

till HolmqvistSign AB

Om kunden

HolmquistSign tillverkar specialdesignade skyltar sen 1937. Alltid utifrån kundernas behov - allt ifrån enkla informativa skyltar till rena konstverk!

Kundens behov

Kunden behövde rådgivning kring de affärskritiska frågorna:

1. De behövde omgående hitta en maskinoperatör. En kompetens som kan vara svår att få tag på.

2. Stöd i kompetensförsörjning på längre sikt. Det blir allt svårare att få tag på personer med CNC-kompetens samtidigt som behovet ökar hos flera företag.

1. Rekrytering

Vi utformade kravprofil, publicerade och spred annons och sorterade kandidater utifrån kraven.

Resultat: 2 kvalificerade maskinoperatörer var på plats efter en månad

2. Nätverk

Tillväxt Botkyrka samlade lokala entreprenörer inom samma bransch, alla med samma behov av kompetensförsörjning.

Resultat: De lokala entreprenörerna startade intresseföreningen “Tech Stockholm 4.0”, som tillsammans arbetar för fler utbildningar inom CNC. Både CNC-operatörer och CNC- programmerare.

Rekrytering och nätverk

till Södra Vanadistvätten

Om kunden

Södra Vanadistvätten är ett familjeföretag som driver ett tvätteri i Tumba. Verksamheten består av tvätt åt hotell i Stockholmsområdet.

Kundens behov

Kunden hade behov av rådgivning kring dessa affärskritiska frågor:

1. Begränsad elförsörjningen i fabriken med konsekvensen att maskinerna inte går till 100 %

2. Rekrytering - har tidigare gjorts genom att rekrytera personer som de anställda i fabriken känner. Nu är kanalerna mättade och Vandadistvätten hade testat att annonsera via Arbetförmedlingen men inte fått in några ansökningar.

1. Nätverk

Vi faciliterade en kontakt med Vattenfall och förmedlade en ‘urgency’.

Resultat: Ett nytt elskåp sattes in redan efter en månad vilket möjliggjorde full produktion i fabriken samt ett behov att anställa 20 personer till.

2. Rekrytering

Vi utformade kravprofil, skrev, publicerade och spred annons och sorterade kandidater utifrån kraven.

Resultat: 49 ansökningar kom in inom 3 dagar. 13 av dessa var kvalificerade Botkyrkabor. Under 2018-2019 bidrog Tillväxt Botlyrka till 27 anställningar.

Nätverk

Tillväxtföretag

Har du också ett företag i Botkyrka?

Kontakta oss så tar vi reda på vad vi kan göra för dig!