Här samlar vi information för dig vars verksamhet är påverkad av COVID-19: en checklista, de kostnadsfria tjänster vi erbjuder för att stötta och råd från vårt nätverk. Hela checklistan finns att ladda ner som pdf längs ned. Länkarna fungerar endast i pdf:en.

Screenshot 2020-09-18 at 14.27.07.png
Screenshot 2020-09-18 at 14.31.31.png
Screenshot 2020-05-12 at 11.22.58.png
Screenshot 2020-05-12 at 11.21.42.png

Tillväxt Botkyrkas kostnadsfria tjänster för entreprenörer vars affärer påverkas av Corona

Bollplanket

Bollplanket är en timme via länk där vi bollar dina akuta frågor och hittar rätt svar tillsammans. Kostnadsfritt för dig.

-  Vi har ständig direktkontakt med kommunen och tar gärna upp dina frågor och önskemål

- Vi kan koppla ihop dig med andra entreprenörer och experter som passar dina akuta behov

- Vi kan guida dig i regeringens och kommunens olika stödpaket till företagare, fördelar och nackdelar

- Tillsammans går vi igenom checklistan (se ovan)

Coachning av uppsagd personal

Har du varit tvungen att säga upp personal? Via oss kan du erbjuda dem 20 minuters personlig coachning via telefon eller videolänk med en av våra rådgivare. Tillsammans försöker vi hitta vägar till ett nytt jobb. Vi pratar svenska, engelska, arabiska och syrianska. Vi jobbar med rekrytering och känner väl till arbetsmarknaden i Botkyrka.

Videos med tips för dig som driver ett företag i Botkyrka

"Nu när det är en sån här kris ska man ställa upp." Freddy Pano driver Södra Vanadistvätten som hyr ut textilier och tvättar åt Stockholms finaste hotell och restauranger. Han har starka relationer till sina kunder. Flera av dem har han arbetat med i 20 års tid. De har utvecklat sina verksamheter och han har utvecklat sin. De har vuxit tillsammans. Här berättar han hur han har valt att agera i den här situationen.

Till dig som behöver permittera eller säga upp personal. Alexander af Jochnick är styrelseordförande för Tillväxt Stockholm och styrelseledamot för Tillväxt Botkyrka. Han är också styrelseordförande för kosmetikakoncernen Oriflame med försäljning i över 60 länder. Här är Alexanders ord till Botkyrkas entreprenörer.

Så tar du dig igenom en kris. Michael Treschow är ordförande i Tillväxt Botkyrkas styrelse och styrelseledamot i Tillväxt Stockholm. Han har en bakgrund som VD och koncernchef på Atlas Copco, VD och koncernchef för Electrolux och styrelseordförande för Electrolux, Ericsson och Unilever. Han är en av de tyngsta Sverige har när det gäller företagsledning och han har varit med länge. Här är hans ord till Botkyrkas entreprenörer.

Om du vill ladda ner hela checklistan som pdf finns den här: